Laden Evenementen

Alzheimer café Amsterdam Noord

De diagnose is gesteld, en dan?
Wat doet een diagnose met je?

27 november 2018 van 19:30 - 21:30

Een diagnose dementie komt soms als een verrassing. Vaker bevestigt het waar je al bang voor was. Maar ook al is het geen verrassing, zo’n diagnose kan hard aankomen. Een progressieve hersenziekte zonder behandeling: dat wil niemand horen. De meeste mensen hebben dan ook tijd nodig om het bericht te verwerken.

Na de eerste klap komen vaak de vragen: om welke ziekte gaat het precies? Welke symptomen horen daar wel en niet bij? En hoe gaat mijn toekomst eruit zien? Er ontstaan onzekerheden en het kan lastig zijn daarmee om te gaan.

Toch gaat het leven ook na de diagnose door. Op de een of andere manier pak je de draad weer op, maar er veranderen wel dingen – vaak langzaam, soms snel. Het geheugen hapert, dingen raken kwijt, of je voelt je misschien vaker boos of machteloos. En dat heeft gevolgen voor relaties met de mensen om je heen.

Wat doet dit alles met je? Op dinsdagavond 27 november gaan verpleegkundig specialist Ellen Jansma en echtgenoot Karel de Beurs met elkaar in gesprek over de impact van een diagnose dementie. De vrouw van Karel heeft dementie en is onlangs verhuisd naar een verpleeghuis.

We nodigen je van harte uit om de bijeenkomst bij te wonen. Zoals altijd is er na de pauze ruim gelegenheid voor vragen, inbreng en ervaringen vanuit het publiek. De bijeenkomst vindt plaats in het restaurant van De Die, Loenermark 900. Je bent welkom vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Liesbeth van Zoolingen, telefoon 020 – 435 45 55.

Gegevens

Datum:
27 november 2018
Tijd:
19:30 - 21:30

Locatie

Restaurant De Die
Loenermarkt 900
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps

Organisator

Noord

Komende bijeenkomsten